Een relaxte stoel om uw verhaal in te doen

Psychodynamica

Wat is Psychodynamische therapie?

 

Psychodynamiek betekent: "Het spel der krachten in de werking van de ziel".

 

Psychodynamica is een vrij nieuwe therapievorm waarin technieken uit diverse therapieën worden gecombineerd. Omdat het zo dynamisch is kan de hulpvraag vaak na 5 á 8 sessies worden afgerond.

Een sessie duurt gemiddeld  1,5 á 2 uur.

De kosten van de coaching/therapie sessies zijn € 65,= incl BTW per uur en worden per kwartier afgerond.

 

Bij psychodynamische therapie, worden allerlei gedachten, gevoelens en ideeën van jou als cliënt(e) in beweging gezet. Dit doen we door middel van  gesprekken en het inzeten van technieken. Je komt ook letterlijk in beweging. Hierdoor kun je ontdekken en ervaren wat  o.a. je 'oude'overlevingsstrategieën en gewoonten zijn/waren . Door deze gewoonte te gaan herkennen kun je zelf een oplossingen  zoeken die echt goed bij jou past om zo een verandering in gang te zetten. Pas als je herkent wat je graag anders zou willen kun je er iets aan gaan doen. Als je de kern van je probleem niet weet kun je het ook niet verhelpen.

 

Je ervaart bij psychodynamica je  emoties en blokkades, de opluchting en de verhelderende inzichten en het "AHA.-gevoel"...."dus daarom  doe ik dat..." Het nieuwe denken en doen, komen dan echt vanuit jezelf en na een aantal sessies kan je binnenkant zichtbaar worden voor de buitenkant, je diepste zelf die je werkelijk  bent kan eindelijk zichzelf laten zien...misschien eerst nog een beetje  eng en onwennig, maar wel zichtbaar. Iedere verandering is wat onwennig. Maar zoals ze zeggen...het orgineel is meer waard dan een copy. Dus durf jezelf te laten zien. Er is er maar één zoals jij op deze wereld...Niemand kan jou vertellen hoe jij jou moet zijn. Alleen jou diepste IK weet wie je bent.

 

De dynamiek zit ook in het feit dat ik als psychodynamisch therapeute veel technieken tot mijn beschikking heb om jou te begeleiden. 

De sessie zal ik aanpassen op jouw hulpvraag en hoe jij die dag binnen komt... Daar zullen we mee aan de slag gaan. een beetje" go with the flow"...Dat wat zich aandient dat krijgt aandacht.


Ik hoop dat je door het volgen van de sessies mag inzien dat jij het allemaal waard bent. En dat je in staat bent om jou ruimte in te nemen in dit leven en dat je ook volop mag genieten van de harmonie tussen je lichaam en je geest. 

 

Het doel van psychodynamische therapie is weer tot je oorspronkelijke IK te komen. Los van alle overlevingsstrategieën die je in de loop der jaren beuwst of onbewust bent gaan ontwikkelen. We gaan op zoek naar wat jou drijft, wat je (on)bewuste motieven zijn. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Waar heeft het mee te maken? Hoe komt het dat je boos, bang of onzeker bent zonder precies te weten waar dergelijke gevoelens vandaan komen. Dit ga jij bij jezelf ontdekken . Zo ontstaan inzichten en bewustwording. Hierdoor kan je oude patronen los laten en er weer ruimte komt voor verandering.

 

Voor wie?

Misschien herken je dat wel. Dat gevoel van ik zit niet lekker in mijn vel. Of ik ben steeds zo moe ook al heb ik een hele nacht geslapen. 

Misschien heb je het gevoel dat je wel eens even een time -out wilt nemen omdat alles even te veel lijkt te worden. Je raakt het overzicht in je eigen leven kwijt.

Zou jij dan ook niets liever willen dan, rust, geluk, herkenning en erkenning....weer weten wie je bent en wat je graag wilt doen en wilt zijn.

Tevreden met jezelf. Tevreden met jou leven. En om jou leven te kunnen ervaren mag je het eerst gewaarworden. Wie ben jij, wat wil jij, wat kun jij....

En dat alles kan alleen als je in het hier en nu leeft

Je kunt niet leven in het verleden....daar ligt je spijt, je verdriet, je teleurstelling

Je kunt niet leven in de toekomst....daar ligt je angst, de onzekerheid, de onrust.

Je kunt WEL ervoor kiezen te leven in het NU ...nu ...daar ligt het leven, het houden van, het geluk, de liefde, het ERVAREN en VOELEN......

Ben jij er klaar voor?????

Verder is deze therapie onder meer toepasbaar bij: onzekerheid, burn-out klachten, relatieproblemen, seksuele problemen, rouwverwerking, fobieën en angsten, depressie, blokkerende overtuigingen, verwerken van dingen uit het verleden, reduceren van pijn , onaangepast gedrag, niet goed functioneren in werksituaties, steeds weer terug vallen in oude gewoonte, obessitas,  innerlijke conflicten of gewoon niet lekker in je vel zitten. 

 

 

AfslankPraktijkXL-M

op weg naar een nieuwe levensstijl.