Wie is Nelleke:

 

Mijn wiegje stond in Lewedorp en  werdt gevult op 23 augustus 1976.

Inmiddels ben ik getrouwd en hebben we samen  drie geweldige kinderen. 

Mijn hobbies zijn vooral tijd besteden aan mijn familie en onze hond Max. Ook trek ik graag mijn 

wandelschoenen aan om lange afstanden te wandelen (20-40 km).

Daarnaast pak ik ook graag een canvasdoek en mijn schilderskwasten om voor het goede doel te

schilderen. (facebookpagina:  Nelus creahoek voor het KWF kankeronderzoek)

Verder kijk ik graag een film. En ik lees graag vak literatuur.

Vaak ben ik  druk met van alles en nog wat. En dat maakt mij dan ook gelijk een beetje

een chaotisch iemand. Dat kan erg gezellig zijn , maar soms  ook wat onhandig.

Maar zo heeft alles een goede en een minder goede kant.

Ik probeer van alles de positieve intentie er eerst in te herkennen om dan te bepalen of iets een last of juist een kracht is.

Dit is dan mijn afslank geschiedenis...

 

Zoals de meeste van jullie, heb ook ik een afslank geschiedenis. Als klein meisje was ik al een klein dikkerdje. Ik lustte dan ook bijna alles. En at altijd netjes mijn bord leeg tot groot genoegen van mijn ouders Met als gevolg dat ik dus al op jonge leeftijd kampte met overgewicht. Doordat ik dikker was dan mijn klasgenootjes was ik al snel de gebeten hond. Ik mocht niet mee spelen op het plein. En was snel het slachtoffer van pesterijen. En geloof me, ook al lijkt dit alles onschuldig…..het achtervolgd je nog erg lang.

Eenmaal naar de middelbare school brak er een nieuw tijdperk aan. Ik fietste iedere dag 17 km naar school toe en 17 km terug naar huis. Per dag zat ik dus door weer en wind ongeveer 2 uur op de fiets. En dat deed mijn lijf goed. De kilo’s vlogen eraf. Mijn lijf veranderde..en ik werd een slanke puber. Aan het eind van mijn MAVO woog ik 58 kg. Maar goed dat duurde niet lang meer. Na de MAVO ging ik werken en leren. Ik volgde opleiding tot kapster. En vanwege mijn werktijden kreeg ik een brommer van mijn ouders. Dus daar ging mijn extra lichaamsbeweging. En langzaam werd ik weer zwaarder. Mede doordat er een erg lekkere banketbakker naast de kapsalon zat.

Met als gevolg……21 jaar oud…….1.72 m……….85 kg!!!! En dit moest veranderen…Want ik zou over 4 maanden gaan trouwen. Een klant van mij had succesvol het Montignac dieet gevolgd. Ik als maagd op dieet gebied( had tot hier nog nooit een dieet gevold) ging de sprong ook maar eens wagen. En ging keurig om het boek van Montignac. En ja….het werkte!!! Ik woog op onze trouwdag 65 kg. En was een stralende bruid. Maar kort na ons trouwen zei ik montignac vaarwel. Ik had inmiddels een eigen kapsalon en had het daarmee erg druk. Tijd om uitgebreid te koken nam ik niet. En kant en klaar maaltijden waren toch ook lekker. Dus 
langzaam kropen de kilo’s er weer aan. Na 3 zwangerschappen binnen 4 jaar zat ik aan de max van mijn gewicht. De weegschaal was mijn vijand geworden. Dus daar ging ik in die tijd niet op staan( struisvogel politiek) Maar mijn kleding maat was toen 54. De maat was dus letterlijk en figuurlijk VOL.

Ik ging lijnen. *montignac * atkins* dieetiste * weight watchers * soep dieet * herbalife* bloedgroep dieet* Sonja bakker*

Alles hielp wel even en beetje. Maar ik was een levende JOJO geworden. Na vele lijn pogingen zat ik nog op kleding maat 48. Dit moest ik dan maar eens gaan accepteren. Ik zal gewoon nooit meer slank worden. Dit zei ik steeds maar weer tegen mezelf en alle mensen die een mening hadden over mijn gewicht. Ik was toch al heel veel afgeslankt?!?! Maar in mijn binnenste bleef ik hier geen vrede mee hebben.

In 2007 was ik met ons gezin op vakantie en las ik een artikel in de vriendin. -55 kg!!!!! Weer een heel mooi verzonnen verhaal dacht ik . Want ja, je word cynisch. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt.En ging thuis op het internet toch maar een verder lezen. Heb toen diezelfde week een afspraak gemaakt met een consulente bij mij in de buurt. En de dag erna ben ik vol goede moed begonnen. De kilo’s vlogen eraf uiteindelijk waren er 23 kg af!!!!! Ik woog na mijn afbouw 75 kg.En paste ik in kleding maat 40. 

Ik heb de gewichtsconsulenten opleiding gevolgd. En de opleiding tot onafhankelijk consulent bij Het 1 op 1 dieet by Cambridge Weight Plan. En ben begonnen met Cambridge NISSE (2007) en na de verhuizing 2010 is dat geworden Afslankpraktijk XL-M in Goes. Een afslankpraktijk om mensen te helpen en begeleiden met afslanken. En nog belangrijker om slank te blijven en je slank te gaan voelen. Want uit eigen ervaring weet ik dat alleen afslanken niet voldoende is. Je verliest met afslanken ook een beetje jezelf. Je moet ook weer wennen aan je nieuwe ik. Je bent slanker, zelf verzekerd, fitter. Ineens is zelfspot niet meer nodig. En moet je leren anders te gaan eten. Helaas bleef ik niet mooi slank. En was ik eind 2011 zwaarder dan ooit. Dit was dan wel mede door mijn lichamelijke klachten...maar gelukkig werd ik er niet van. Ik ben daarom in 2012 weer gestart met het Cambridge Weight Plan.

En het lukte me om mijn streef gewicht weer te bereiken. En tijdens dit schrijven ( oktober 2014) kan ik u gelukkig zeggen dat ik nog steeds gelukkig ben met mijn gewicht.

 

Omdat mijn zelfbeeld lange tijd niet over één kwam met de werkelijkheid. En ik merkte dat meer mensen dat ervaren. Heb ik besloten om een opleiding erbij te gaan volgen. Dat is de opleiding tot psychodynamisch therapeut. Zo kan ik jullie nu begeleiden op zowel eet als psychische klachten.
Dit zijn de dingen waar ik jullie graag mee wil helpen. Mijn Motto: JE HEBT EEN GEWICHT, MAAR JE BENT GEEN GEWICHT. Uitleg: Je bent meer dan alleen je gewicht. JIJ bent JIJ!!!Je gewicht is slechts een onderdeel van jou 

Groetjes Nelleke

 

                                    VOOR : BMI 36.8                                                  NA : BMI 25.3    

AfslankPraktijkXL-M

op weg naar een nieuwe levensstijl.