Hoe is het met jou energie niveau?

Hoe zuinig ben jij met jou energie?

 

Jou energie is te vergelijken met geld.

Ja echt... kijk maar;

* je kunt het maar één keer uitgeven

* je kunt het alleen gebruiken als je het hebt

Wat bedoel ik hier nu mee...

Misschien herken je het wel. Je agenda staat vol met afspraken. En als je daar zo naar kijkt word je al moe van de gedachten dat je er naartoe moet. Dit gaat jou energie kosten. Maar het is misschien ook wel een goede investering in je toekomst.

dus je besluit om er energie in te steken. Maar stel je komt daar aan op je afspraak en de moed zakt je direct in je schoenen. Je had beter thuis kunnen blijven. Deze avond is zonde van je tijd. Je word moe en je merkt dat je hoofdpijn krijgt van al die herrie, of is het omdat je zo je best doet om te lachen en vriendelijk te blijven?

Je voelt je steeds beroerder worden. Was je maar thuis op de bank met de afstandbediening binnen hand bereik. Of met een goed boek.

Aan het eind van de avond sleep je jezelf naar huis en bent kapot.

Je hebt niet eens meer de energie om je tanden te poetsen en duikt je bed in.

Herkenbaar?

Hier steek je dus energie in iets wat jou blijkbaar geen energie terug geeft. Het is als iets kopen wat achteraf waardeloos is. Jammer van je duur verdiende geld. Had je beter anders kunnen gebruiken.

Maar je zei net; het is net als geld. Hoe dan als je geen geld hebt en je moet toch iets kopen?

Ja.. ook dat gebeurt. Je komt de volgende morgen doodmoe uit je bed. Voelt je brak en niet fit. Je hebt totaal geen energie. Toch word je geacht om keurig op tijd te verschijnen op de vergadering van de Judo. Daar gaat je zaterdagochtend. Je vind de Judo heel belangrijk, dus ga je wel. Maar je bent echt niet fit. Je gaat er heen, maar alle woorden lijken langs je heen te gaan. En uit jou komt geen zinnig woord.

Jou lijf is er maar je geest ligt te slapen Na de vergadering had je beloofd nog een randori training te volgen. Met moeite hijs je jezelf in je judopak. En gaat de dojo binnen. .

Na afloop sjok je naar huis. Je bent kapot. Moest je nog eens valpartner zijn ook...Nu ben je bekaf en doet je lijf ook nog eens overal pijn. Eenmaal thuis ploft op de bank.

Zie je het voor je?

Dit kun je vergelijken met geld lenen. Je hebt het geld niet ,maar wilt het wel uitgeven. En geld lenen kost geld....

Je bent dus altijd duurder uit. Met andere woorden.

Als je al geen energie hebt. En je moet je reserves gaan aanspreken om toch door te gaan komt het je duur te staan.

Nu kun je 2 dingen doen... je credit verhogen... of je lening aflossen...

Met andere woorden. Je kunt steeds door blijven gaan totdat je lening zo hoog staat dat je in een schuldsanering komt....

Of je gaat aflossen.. En komt weer in je eigen kracht.

Wat gebeurt er met je energie als je er voor kiest om zo door te gaan. Laten we eens kijken...

Je bent op de bank geploft en realiseer je ineens dat vanavond jullie vrienden komen eten. Hartstikke leuk. Maar je bent echt bekaf. Je overweegt even of je ze zal afbellen. Maar daar heb je zelf altijd zo een hekel aan als mensen op het laatste moment afzeggen.

Je klautert van de bank. En gaat douchen. Snel naar de supermarkt om boodschappen. En dan je huis nog helemaal aankant doen. Om 19 uur gaat de deurbel. Daar zijn ze. Het is super gezellig en de vermoeidheid is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Na afloop lig je voldaan in bed. Was gezellig.

De volgende morgen wordt je wakker met een kater. En een dikke keel. Heel je lijf doet zeer. Het liefst zou je nu blijven liggen. Maar dat kan niet. Je moet eruit. Onder de douche draait de wereld voor je ogen. En ineens wordt alles zwart...

Als je wakker wordt lig je in een bed. Daar lig je dan. Blijkbaar ben je even van de wereld geweest want je bent in het Ziekenhuis. De dokter praat met iemand.

Ja het is duidelijk. Je hebt een burn-out. Je loopt al maanden op je tenen. Deze afgelopen dagen was slechts een impressie van hoe jou leven eruit ziet. Je hebt teveel van jezelf gevraagd. Je hebt niet goed geluisterd naar je eigen lijf. Naar jou eigen energie.

Een burn-out.... failliet... schuldsanering....

Nogmaals... Hoe zit jij in je energie?

En hoe kun je jou energie besparen? Hoe kun jij weer vol energie plezier hebben?

Wil je hier hulp bij hebben?

Ik wil je hier graag bij helpen.

Voor meer informatie kun je me altijd mailen naar :

xlm.slank@gmail.com

 

warme hartgroet,

Nelleke

 

AfslankPraktijkXL-M

op weg naar een nieuwe levensstijl.